Auton haku Saksasta - Näin pääset alkuun

Ennen kuin lähdetään autoa huoltamaan, niin pitäähän ensin olla auto. Moni ostaa autonsa ihan täältä koto-Suomesta ja toiset hakevat autonsa ulkomailta. Saksa, Viro ja Ruotsi lienevät suomalaisten suosikki autonhakumaat. Itse olen autoja hakenut autoja Saksasta ja Ruotsista, ja molemmissa on omat hyvät puolensa. Täällä myös lisää linkkejä ja juttuja siitä kuinka hakea auto Saksasta.

Auton haku Saksasta on suosittua, koska Saksan halpa hintataso yhdistettynä valtavaan valikoimaan saa monet autokuumeilijat lähtemään luvattuun nahkahousujen paratiisiin. Ruotsi taas länsinaapurina tarjoaa pienemmät hakukustannukset ja kiireellisille nopeammat reissut sijaintinsa ansiosta.

Auton etsiminen Saksasta – Mobile ja Autoscout niksit


Auton etsiminen Saksasta alkaa netti-ilmoituksia selaamalla. Ennen matkalippujen varaamista kuluu lukuisia tunteja mobilea ja autoscoutia selatessa mieluista ajokkia etsiessä. Tässä pieniä niksejä, mitä itse olen ottanut huomioon selausvaiheessa.

Jos et itse puhu sujuvaa saksaa, ei myöskään saksalainen puhu englantia. Sähköposti heille ei ole vaihtoehto ja puhelimessa auttavalla saksan sönkötyksellä ei saa selville välttämättä edes osoitetta missä auto sijaitsee. Yksityisten välisissä kaupoissa täytyy muistaa, että joudut sitten itse hoitamaan kaiken byrokratian saadaksesi auton omiin nimiisi – katsastuskonttorin tätikään ei puhu englantia.
Helpointa on siis katsella dealer-ilmoituksia, joissa autoa myy autoliike. Osoite näkyy kätevästi heti ilmoitusta avattaessa, eikä tarvitse erikseen soitella kun aukioloajatkin on yleensä ilmoitettu. Sen kuin näpyttelee osoitteen vuokra-auton navigaattoriin ja köröttelee paikalle.


Autokaupan hyvä puoli on myös se, että liike hoitaa kilvet ja muun byrokratian (vakuutuksen jne.), kun itse nautit vaikka kahvit odotellessa. Keltapäiset kilvet ovat vain viisi päivää voimassa, ja punaiset kuukauden. Punaiset sitten jos olet suunnittelut pidemmän visiitin maahan, ovat toki yllättäen reilusti kalliimmat.

Vinkit autoilmoitusten selailuun


1. Ilmoituksen perustiedot


Jos 20 vuotta vanhalla autolla on “ajettu” 150 tkm, eikä ilmoituksessa merkintää huoltokirjasta→ vaihda seuraavaan ilmoitukseen. Kuvat kannattaa syynätä tarkkaan, siisti kuvissa on yleensä myös siisti paikan päällä. Jos listat repsottaa, sisustan osia puuttuu ja auto on yltä päältä likainen, tuskin auton nähdessä yllätyt – ainakaan positiivisesti.

Epäluuloja herää myös jos auton ilmoitus roikkuu kuukaudesta toiseen, lieköhän sittenkään ihan huippuyksilö kyseessä? Ilmoitukset joissa on kaksi kuvaa, kannattanee ehkä myöskin kiertää kaukaa – ei haluta näyttää kaikkea.

2. Luotettavan autoliikkeen tunnistaminen


Tietoja autoliikkeestä katsellessasi huomaat päivämäärän (ainakin mobilessa), jossa kerrotaan kuinka kauan liike on mobilen kautta tehnyt kauppaa. Mitä pidempään, sen parempi – ainakin suuremmalla todennäköisyydellä.




Vähän alempaa löytyy tiedot, mitä kieliä liikkeessä puhutaan, jos litaniasta löytyy turkkia, venäjää, liettuaa etc, kannattaa olla varuillaan. Vaikka turkkilaiset taikovatkin herkullista döneriä söpöihin pikku laatikoihin, on rehellisyys yleensä kaukana, mitä tulee heidän tekemiinsä autokauppoihin. Heidän liikkeensä tunnistaa myös useimmiten jo kuvista: hiekkapiha yhdistettynä häkissä lojuviin romuihin ei herätä luottamusta.


Deutsch ja English kielissä ja kauppiaana saksalainen → parempi.


Löytyikö sopiva auto?


Jos auto löytyy, eikä lentolippuja vielä ole ja olet varma ettei auto kauaa pysy myynnissä – kannattaa hoitaa joku saksaa puhuva tutun tuttu soittamaan liikkeeseen ja varamaan auto. Fiksun kuntoiset ja järkevästi hinnoitellut menevät nopeasti kaupaksi sielläkin. Kun sopiva auto löytyy, ei muuta kuin pikainen siirtyminen lentoyhtiöiden ihmeelliseen maailmaan ja varaamaan edullista majoitusta sopivan matkan päästä autoliikkeistä. Samalla kannattaa varata myös vuokra-auto, koska autokauppiaat saattavat sijaita hyvinkin kaukana toisistaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti