BMW e39

5-sarjan BMW e39 -korimallia valmistettiin vuosina 1996 - 2004. Lisää tästä mallista Autowikissä.

Kaikki blogista löytyvät BMW e39 -malliin tehdyt huollot:


Polttoainesuodattimen vaihto
Polttoainesuodatin jää monella vaihtamatta pelkästään sen takia, että ulkoapäin siitä ei nää, kuten esim. ilmansuodattimesta, onko se vaihdon tarpeessa tai likainen.

Huoltovalon nollaus
Huoltovalon resetointi ilman merkkiliikkeen veloitusta (abauttiarallaa 100€ kieppeillä) on helppo ja nopea homma.

Ilmamäärämittarin puhdistus
Mistä tietää, että ilmamäärämittari alkaa olla kenties tiensä päässä? Esimerkiksi epätasaisesta käynnistä ja/tai alaväännön heikentymisestä pari oiretta mainitakseni.

Sytytystulppien vaihto
Tuntuuko auto hieman tukkoiselta ja kuluttavan liikaa? Syynä voi olla yksinkertaisesti elämänsä loppupuolella olevat sytytystulpat. Sytytystulppien vaihto on helppoa ja halpaa.

Kosteuden poisto umpiosta
Onko kosteus jäänyt umpioihin esim. pesun jäljiltä? Tai umpiot muuten vaan huurtuneet epämiellyttävällä kosteudella umpioidesi sisuksiin? Ei hätää, tässäpä niksinurkan niksivinkki.

Paisuntasäiliön vaihto
Ongelma: Jäähdytysnestettä häviää. Mielessä hiipii jo pelottavat Esson baari tarinat bemareiden kalliista kansirempoista, uusi jäähdytinkin juuri vaihdettu ja vesipumppu - missään ei näy vuotoa ja hermoja kiristää.

Vaihteistoöljyn vaihto (manuaali)
Tällä kertaa tehdään vaihdelaatikon öljynvaihto manuaalivaihteiseen Bemariin, en tiedä onko siitä hyötyä, mutta eipä se haitaksikaan ole.

Raitisilmasuodattimen vaihto
Sitten vaikein homma, eli E39:siin raitisilmasuodattimen vaihto. Huurtuuko ikkunat kostealla ja sisällä tunkkainen haju? Syynä tukossa oleva raitisilmasuodatin.

Vaihdelaatikon tukikumien vaihto-ohje
Ongelmana oli se, että vaihteisto (manuaalin) ei toiminut aivan optimaalisesti, joten vikaa lähdettiin metsästämään. Vaihdettiin moottorin kumityynyt, vaihdevivuston puslasarja ja viimeisempänä vielä vaihteiston tukikumit. Tässä ohje viimeiseen näistä,