sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Foam Lance pesuainevaahdotin testi - Miten kävi?

Tervehdys autoväki!

Niinhän siinä sitten taas kävi, että joulu oli ja meni, uutta vuotta ja uusia kujeita pukkaa. Niin kävi myös, että arpaonni oli suosiollinen ja joulupukki kurko äijä, ja kohdalleni kosahti oikein mieluinen kova paketti eli Foam Lance pesuainevaahdotin.

Jes!!
Foam Lance pesuainevaahdotin on maailmalla paljon kiitosta niittänyt auton pesuväline, joten olen jo pitkään syyhynnyt päästä moista vekotinta ihmettelemään ja testaamaan. Pukki ei tällä kertaa muistanut mukaan ujuttaa pesuainetta ko. masiinaan, joten testissä pesuaineena "vain" motoxin vaahtopesu. Tai mistäs sitä tietää, vaikka olisi hyvääkin.

Tein hintavertailua eBayn suuressa maailmassa, tällaisia mielenkiintoisia vaahdottimia löytyi varsin edulliseen hintaan. Kaikissa edulliset postikulut, joten testailemaan pääsee erittäin edullisesti, alkaen n. 13,38 € hintaan. Myös Amazonista löytyy Kärcher pesuainevaahdotin tarjoushintaan 12,90 €.Mitä tällä vaahdottimella sitten oikein tehdään? Ja miksi? Onko järkeä maksaa moisesta muutama kymppi? 

Pesutesti Foam Lance vaahdottimella


Kaikki hyviä kysymyksiä, avataan esimerkin kera toki hieman. Eli homman cluehan on tässä:

Auto on reissun jäljiltä likainen kuin mudassa möyrinyt sika, ja jos nyt järjellä tätä ajatellaan, niin haluammeko ensin suurimman osan liasta pois, ennen kuin alamme sitä jynssäämmään pikkukivet, hiekka, rapa, suola maalipintaa raapien? Niinpä. Ideana on siis käyttää ensin pesuainevaahdotinta, joka pitää maalipinnan paremmassa kunnossa ja vähentää pesun aiheuttamia hankausjälkiä yms. Sitten kun vielä vaahdottaa säännöllisesti, niin porkkana tässä on myös se, jotta lupaavat pirulaiset, että muita pesuvaiheita ei edes tarvita. Härre gud. Uskoisikohan tuota. Noh, kokkeillaan - sano savolainen. 

Ensimmäisen kuvan tarvikkeiden (Foam Lance vaahdotin ja vaahtopesuaine) lisäksi tarvitset seuraavanlaisia härveleitä:

Painepesuri
Tämä on aika must, muuten jää vaahdot tekemättä. Firmoilla, jotka näitä vaahdottimia myy, on yleensä sivuillaan lueteltu päät mitkä sopivat yhteen minkäkin pesurin kanssa, joten ole tarkkana, että tilaat sinun pesuriisi sopivan suuttimen.

Suppilo ja vanha ruuviastia
Jaa mitä näillä nyt tekee? Ei välttämättä mitään, mutta otin hieman urakkaa helpottamaan. Sattui nimittäin varastosta löytymään n. 10 cm korkea purnukka ja suppilo. Ohjeessa sanotaan sekoitussuhteeksi 1:10 tai 1:15, joten 1 cm pohjalle pesulitkua ja loput vettä. Simple. Jossakin myöskin isot pojat puhuivat, että suoraan pulloon tuota pesuainetta ei saisi kaataa, on kuulemma niin vahvaa, että kuluttaa tällöin pullon sisukaluja turhan voimakkaasti. Tiedä sitten, otanta ainakin omalla kohdallani on tämän toteamiseen pienehkö, notta pitääkö paikkansa.

Sitten pesemään. 

Valmiiksi sekoitetut pesuaineet vaahdotuspulloon
Sitten kieritellään Foam Lance kiinni pulloon, varovasti, ettet turmele muovipullon kierteitä.

Yes. 
Painepesurin sähköjohto seinään, hana auki ja sitten vaihdetaan ite painepesurin suutin. Esipesuainehan, niinkuin nimestä voidaan ehkä päätellä, suihkutetaan ensimmäiseksi auton päälle.

Aukeaa vastapäivään
Foam Lance vaahdottimen suutin kiinni painepesuriin.

"Lipas kiinni aseeseen"
Ja eikun sarjatulta. Viimeisimmässä kuvassa suuttimen päällä on säädin, millä säädetään kuinka voimakasta seosta purtilosta syötetään etiäpäin. Aloitin itse minimiasennolla ja vaihdoin heti maksimiasentoon, pesuainetta kuluu rutkasti enemmän, mutta who cares.
Auto jätetään hetkeksi lillimään kyseisen aineen kanssa, käydään hakemassa tsumpit vaikka välissä, vaahtosuutin pois ja painepesurin normisuutin tilalle --> auton huolellinen huuhtelu vedellä. 

Ei ihan onneton lopputulos mielestäni esipesuaineelle, mutta kun kyseessä oli näin likainen auto, niin ei auta kuin kaivaa good old pesukinnas esiin ja hinkkaamaan.
Meguiarsin pesuainetta kokeilussa myöskin, ihan pätevä aine
Auto läpi hanskalla ja jo alkaa näyttää priimalta. 


Jaa sieltä tuli Bmw-logokin pashkan alta esiin


Sitten huolellinen kuivaus, auton sisäpesu ja kevyt vahaus päälle (auton vahaus ohjeet) ja huovan alle lämpimään odottamaan ajokelejä. Seuraava pesu pitäisi siis olla lasten leikkiä, ja siitäkös tämmöinen välillä laiska autonpesijä tykkää. 

Tuon verran jäi, kaksi autoa pesin
Hauskaahan homma oli kuin mikä, alkoi oikein kunnolla lapsettaa kun tykitteli vaahtoa menemään. Samassa innostuksen puuskassa tuli vielä työautokin pestyä, oisko muilla pestäviä autoja, että pääsis taas kokeilemaan? :D

Ehdottomasti todella positiivinen uusi tuttavuus tämä Foam Lance, seuraavaksi voikin sitten lueskella aiheesta hieman lisää ja kokeilla eri pesuaineita, mittailla seoksia yms. muuta hifistelyä.

Snow Foam Lance Pesuainevaahdotin hintaan 13,38 € Tilaa

Selaa pesuainevaahdottimia Ebayssa

Puhdasta alkanutta vuotta kaikille!

2 kommenttia: