keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Säästä 100 €: Huoltovalon nollaus kotikonstein E39

Tervehdys kaikille pitkästä aikaa, kevät on ollut kiireistä aikaa, ja työt haitanneet harrastuksia, mutta ei anneta sen haitata, vaan potkaistaan entistä kovemmalla temmolla homma taas takaisin raiteille! Tällä kertaa aiheena on huoltovalon nollaus kotikonstein.

Lämmitellään lihaksia ennen vaativampia hommia. Huoltovalon resetointi ilman merkkiliikkeen veloitusta (abauttiarallaa 100€ kieppeillä) on helppo ja nopea homma. Keväthuolto on monella varmaan jo aika lailla tehty: Öljyt vaihdettu? ja samalla tsekattu sytytystulpat ja ilmansuodattimet?.

Tässä BMW e39:n huoltovalo kuitenkin loimottaa edelleen punaisella ja jotain täytyisi keksiä, koska et halua antautua merkkiliikkeen riistettäväksi.

Oh no. 


Huoltovalon nollaus vaiheittain


Tarvitset seuravaat työkalut toimenpiteisiin.

Sähköjohtoa ja kuorintapihdit

Riittää kun leikkaat vajaa 10 cm pätkän johtoa ja kuorit päistä pari senttiä pois.

Auton konepelti ylös ja etsimään diagnostiikkaliitintä. 

Se on tämännäköinen

Korkki pois ja sitten se "vaikein" osuus tässä hommassa...

Nro 7 & 19
...Eli pitää etsiä pikkuruiset numerot, jotka ovat jokaisen reiän kohdalla. Tähän hommaan riittää kun löydät numerot 7 ja 19. Yhdistä tämän jälkeen johdolla kyseiset reiät.

Sitten autoon virta päälle ja odottelua n. 10 sekuntia, jonka jälkeen ota johto pois. Ei muuta kuin lopputulosta ihailemaan mittaristosta. 

Vuelá. Säästit juuri sata €uroa. 

Korkki kiinni ja matka jatkuu, voit myös vaimolle/miehelle kehua kuinka ruokabudjettiin jäi nyt ylimääräistä, koska olet niin taitava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti