perjantai 12. joulukuuta 2014

Pyyhkijänsulkien vaihto: Bosch pyyhkijänsulat

Talvi ja pimeys tulee, näkyvyys on kortilla ja suolaa on ikkunat, ovet ja suut täynnä. Tuulilasin pyyhkijät. Pyyhkijän sulat. Sulkien pyyhkijät. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta jatketaan. Nyt on siis hyvä aika tehdä investointi, tarkistaa sulkien kunto ja suorittaa pyyhkijänsulkien vaihto uusiin. Omat Bosch pyyhkijänsulat kävin hakemassa Motonetin tiskiltä, hintaan 42,90€, ei järin halpa, mutta E39:ään ei moni merkki sulkia tee, joten valikoima ei ole kummoinen. Ebaystä ja Amazonista saa Boschia myöskin ja huimasti edullisemmin.

"Kallis" hinta - hyvä laatu?


Hommahan on todella yksinkertainen, kun vaan tietää mitä tekee. Monella jäänyt vaihtamatta kun mekaniikka ei ole tiedossa.

Tässä siis vaihe vaiheelta.

Pyyhkijänsulkien vaihto-ohjeet


1. Tarvitaan ainoastaan sopivan kokoinen talttapäinen ruuvimeisseli, englannin kielen välttävää taitoa ja homma käy kuin rasvattu.

Lock - sana englantia ja tarkoittaa tässä yhteydessä lukitusta
2. Meisseli käteen ja taltta koloon, nopea (tai hidaskin käy) nykäisy ja lukitus aukeaa.

Liikkuu ainoastaan yhteen suuntaan - tätä et voi mokata
3. Sulka tippuu pois ja heität sen roskiin. otat uuden paketista ja laitat paikoilleen, taltta sisään taas ja lukitus kiinni. Toistat toimenpiteen toisella puolella ja vuela - Antero Mertarannan sanoin, Se on siinä! Taas näkee pyyhkiä.

Vanhat alkoivat jo repsottaa ja sateella pyyhkijän sulista oli enemmän haittaa kuin hyötyä.

Seuraavassa postauksessa käsitellään aiheita ilmanotonkumihaitariputkesta, öljynsuodatinjalantiivisteestä, tyhjäkäyntiventtiilistä - pysy katkolla! Eikun... Eh, no siitäkin huolimatta Hauskaa Viikonloppua kaikille, ja muistakaa kävelijät käyttää heijastimia, niin me autoilijat voidaan teidät jopa huomata!2 kommenttia:

  1. Niinkun on aina todettu: heijastin on halpa henkivakuutus! Tätä blogia on ollut kyllä ilo seurata! :)

    VastaaPoista
  2. Näinpä! Mukava kuulla ja kiitoksia kommentista! :)

    VastaaPoista