keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Rekisterikilven valon vaihto, E39 - Ohje kuvilla

Keväällä alkaa katsastusaika hiipimään ovelle, joten on hyvä alkaa laittamaan autoa pikkuhiljaa katsastuskuntoon. Palaneista polttimoista ym. kertyy helposti kolme huomautusta ja hylky leimapaperiin. Ja mehän emme halua rahoittaa katsastusasemia yhtään enempää kuin on tarve.

Kennzeichenleuchte prüfen. (pitäisiköhän pikselitkin korjata joskus..)
Semmoinen ilmoitus pompsahti tällä kertaa, sanakirja käteen ja rekisterikilven valoonhan tuo viittoo.

Pikainen tarkistus auton taakse paljastaa ajotietokoneen olleen aivan oikeassa. 

Syyllinen löydetty.
Irrotus on yksinkertainen, vaan hieman hankala tapaus.

Talttapääruuvari kelpaa oikein hyvin. 

Valon oikeassa kulmassa on pieni metallinen jousi, joka antaa hieman periksi kun valoa napakasti liikutamme oikealle. Kun se on "pohjassa", täytyy vasenta reunusta hieman nostaa jolloin valon toinen pää pullahtaa ulos. Hieman vaikea selittää, mutta ymmärrätte kyllä kun pääsette siihen käsiksi.

Toinen puoli irti myös.

Valon sisältä löytyykin polttimot, jotka on helppo irroittaa.

Aika mustaksi päässeet kumpainenkin.

Ja eikunkeikun mars matkaan ja suunta läheiseen autotarvikepuotiin.

Ajattelin samalla investoida testimielessä LED mallisiin valoihin, vaan eipä niitä Motonetista löytynyt! Otin sitten kalleimmat "tavalliset" Philipsit, jotka maksoivat 1,90€ pari. Halvimmillaan pari olisi irronnut 1,10€ hintaan, joten etelänreissua ei tarvitse peruuttaa tämän huoltotoimenpiteen vuoksi!

Molemmat vaihtoon.


Yllä kuvassa Amazonin edulliset ledit (12,33 €), jotka voisi laittaa tilaukseen jossain vaiheessa. niin päästään vertailemaan valotehoa! ;)

Kasaus päinvastaisessa järjestyksessä, oikean puolen jousi sisään ja valo naksahtaa takaisin uomiinsa kun vähän liu'uttaa hellästi. 

Valoa piisaa. Jee.
Semmoista tällä kertaa, kohtahan sitä voisi käyttää leimalla taas, josko saataisiin lisää puuhaa!

Hauskaa laskiaista kaikille!

2 kommenttia:

  1. Loistava ohje. Vaikka homma ei kuulosta mutkikkaalta, niin manuaalin ja korjausoppaan ohjeilla saa vain naarmuja ja muuta vahinkoa aikaan. Lampunlasi ei liikahdakkaan virallisilla ohjeilla. Tällä ohjeella irtosi heti kevyesti.

    VastaaPoista