Auto Saksasta - Linkit ja opas

Auton hakuun Saksasta kannattaa lähteä netin kautta, koska auton etsintä ja kaikki varaukset hoituvat kätevimmin netissä. Tästä linkkilistasta löydät kaikki tarpeelliset linkit autojen etsimiseen, lentojen, laivan ja majoituksen varaamiseen, sekä listan linkkejä joissa on opastusta Saksassa toimimista ja kaupantekoa varten. Listan lopusta löydät myös linkit tästä blogista löytyviin Auto Saksasta -juttuihin ja kokemuksiin, jotka toimivat käytännön oppaana kun lähdet hakemaan tuontiautoa Saksasta. Lisäksi löydät yleistä asiaa siitä, miksi auto ylipäätään kannattaisi hakea juuri Saksasta ja mistä päin sitä kannattaisi lähteä hakemaan.

auto saksasta avaimet

Saksalaiset käytettyjen autojen hakupalvelut eli "Saksan nettiauto"


Mobile.de
Autoscout

Nämä kaksi palvelua ovat yhtä kuin Saksan nettiauto. Näitä kahta sivustoa kannattaa selata huolella ja etsiä sopivalta alueelta ainakin muutama kiinnostava auto, koska tilanteethan saattavat muuttua ja auto voi olla jo myyty ennen kuin ehdit paikalle. Toisaalta liikkeissä kierrellessä voi myös tehdä löytöjä, eli autoja joita ei ole vielä ehditty ilmoittaa hakupalveluihin.

Halvimmat lennot


Momondo

Halpoja lentoja voi vertailla monestakin paikasta. Momondossa on hyvä diagrammi, joka kertoo palkkeina milloin lentohinnat ovat alimmillaan. Tätä ominaisuutta kannattaa hyödyntää, mikäli lähtö- ja paluupäivällä ei ole niin paljon väliä.

Vuokra-autot


Rentalcars.com
Holidaycars.com

Vuokra-auto kannattaa hankkia alkuun pariksi päiväksi. Vuokra-auton nouto kannattaa varata saapumiskentälle sekä palautus kaupunkiin jossa aiot majoittua ja josta aiot ostaa auton. Käytettyjen autojen liikkeet saattavat sijaita kaukanakin toisistaan, joten vuokra-autolla pääsee kätevimmin paikalle kallista aikaa tuhlaamatta. Tuossa ylhäällä on pari palvelua, joista voi hakea monen vuokraamon tarjouksia yhtäaikaa ja laittaa haku- ja palautuspaikan eri paikkoihin.

Hotellit tai hostellit


Hotels.com

Hotellien hintojen vertailu ja varaukset kannattaa myös tehdä ajoissa ja jos majapaikalla ei ole niin väliä, kannattaa katsoa hostellit ja muut halvemmat majoituspaikat, kuten huoneistot. Hotels.comlla on selkeät sivut, kartat ja edulliset hinnat. Erityisesti se on hyvää, että arvosteluja on runsaasti. Lisäksi palvelussa on selkeästi kerrottu onko parkkeerausta saatavilla, koska sitähän tarvitaan (ja mielellään vartioitua) kun auton kanssa ollaan liikkeellä. Usein varaukset voi tehdä myös ilman luottokorttia.

Bmw-liikkeiden haku


BMW

Virallisista BMW-liikkeistä löytyvät sopivat varaosat helposti ja edullisesti, joten BMW-sivuilta kannattaa etsiä lähimmän liikkeen osoite ja mennä sinne osalistan tai -numeroiden kanssa.

Laiva Saksasta Suomeen


Finnlines

Laiva kannattaa myös varata etukäteen matkaseurueelle ja tulevalle autolle. Kannattaa huomioida että suora laivamatka Helsinkiin kestää n. 30 tuntia, joten siihenkin saa kaikkine siirtymisineen varata aikaa. Finnlinesilla on usein edullisia matkatarjouksia jotka kannattaa katsoa sivujen tarjousosiosta. Saksasta voi ajaa Suomeen myös Ruotsin kautta, joka saattaa olla halvempi vaihtoehto, mutta vie vieläkin enemmän aikaa ja ajamista tulee paljon.

Tulli


Tullin autoverotustaulukko
Tullin MAHTI-hintajärjestelmä

Tullin taulukon ja MAHTI-järjestelmän avulla voit arvioida Suomessa maksettavan autoveron määrän.

Auto Saksasta opas: Blogijutut BMW-harrastajassa


Näistä blogijutuista löytyy lisää vinkkejä ja kokemuksia tuontiauton hakumatkalta Saksasta. Blogijutut on järjestetty aikajärjestykseen matkan suunnittelusta Suomessa tehtäviin toimenpiteisiin asti.

1. Auton haku Saksasta - Näin pääset alkuun
Tässä jutussa kerrotaan tarkemmin mistä kannattaa aloittaa kun harkitsee auton hakemista Saksasta.

2. Halvimmat lennot ja vuokra-auto Saksasta
Lisätietoa halvimpien lentojen metsästämisestä ja siitä mitä kannattaa ottaa huomioon kun varaa lentoja ja vuokra-autoa.

3. Varaosat Saksasta
Tietoa varaosaliikkeistä ja varaosien ostamisesta Saksasta.

4. Laivalla Saksasta Suomeen
Lisätietoa laivan varaamisesta, laivamatkasta ja reiteistä.

5. Autoveropäätökset
Asiaa tuontiauton verotuksesta ja verotuspäätöksistä selvällä suomenkielellä.

6. Saksasta tuodun auton huolto
Nämä huollot kannattaa tehdä ensimmäiseksi Saksan tuontiautolle.

7. Autoveron palautus
Oletko tuonut auton ulkomailta vuosina 2013-2016? Oletko valittanut autoveropäätöksestä? Jos vastasit ensimmäisen "kyllä" ja toiseen "en", niin tämä kannattaa lukea.

Kannattaako hakea auto Saksasta?


Auton haku Saksasta kiinnostaa erityisesti hintaedun takia, koska Suomessa autojen hinnat ovat edelleen korkeat verotuksen takia. Saksan autovalikoima on myös paljon Suomen valikoimia suurempi ja valittavana on paljon enemmän eri merkkejä, malleja, moottorikokoja, varusteluja ja värejä. Suomen hintojen takia aikanaan Suomessa uutena ostetut autot ovat usein juuri hinnan takia hankittu jo valmiiksi vähin erikoisvarustein. Saksan autojen etuna voidaan pitää myös niiden siisteyttä, koska Suomessa usein sattuvia kiven osumia ja suolan aiheuttamia haittoja on vähemmän.

Nykyisten veromuutosten jälkeen myös auton tuonti Saksasta on halvempaa. Saksassa tiet ovat paremmassa kunnossa kuin Suomessa, joten autojen alustat pysyvät paljon paremmassa kunnossa. Siellä teitä kuluttavat nastarenkaat ovat kiellettyjä, eikä routakaan muokkaa teitä koska ilmasto on lämpimämpi.

auto saksasta, kahvilla bmw-liikkeessä


Auton haku Saksasta ei tietenkään ole täysin mutkatonta, sillä auton etsiminen vie aikaa ja sen rekisteröinnissä ja maahantuonnissa on omat kommervenkkinsa. Autoa ei voi nähdä tai koeajaa kuin vasta menemällä paikan päälle Saksaan, joten yllätyksiä voi olla luvassa. Mittariruuvauksiakin näkee edelleen, vaikka siitä on tehty laitonta aikaa sitten, joten huoltokirjattomien km-lukemiin kannattaa suhtautua varauksella. Auton ostamiseen Saksassa pätevät kyllä hyvin samat säännöt kuin Suomestakin ostaessa. Kannattaa siis mennä katsomaan autoa valoisaan paikkaan, jossa näet paremmin miltä auton kunto näyttää. Autoa ei kannata ostaa ilman koeajoa ja tietysti auton siisteys ja kuntokin kertoo jo paljon. Myös huoltokirja on hyvä olla olemassa ja sitä on hyvä tutkia tehtyjen huoltojen ja mahdollisten autolle sattuneiden kolareiden varalta. Maalaisjärjellä selviää pitkälle, turkkilaisessa häkkipihassa voi olla herkemmin filunkia, kuin saksalaisessa merkkiliikkeessä.. Auton hakureissu on kuitenkin elämys, joka kannattaa tehdä ihan kokemuksenkin kannalta.

Auton haku Saksasta on kuitenkin kannattavaa, koska:

- Valikoima on valtava Suomen valikoimaan verrattuna.
- Autot ovat paljon ruosteettomampia, koska Saksassa ei suolata teitä.
- Kevyemmän verotuksen ansiosta autot ovat halvempia eli paljon runsaammin varusteltuja.
- Voit säästää tuhansia euroja verrattuna Suomesta ostettuun.
- Voit yhdistää lomamatkan ja hakea auton samalla.
- "Verovapaasti kontti täyteen tuliaisia" -kohtaa myöskään väheksymättä 🙂

Paljonko auton haku Saksasta maksaa?


Mikä sitten on Saksasta haetun auton lopullinen hinta? Auton hakemisella voi säästää auton ostohinnassa, mutta yleensä myös huoltokuluissa. Saman ikäinen ja saman verran ajettu auto on yleensä Saksasta tuotuna paljon paremmassa kunnossa kuin vastaava Suomesta ostettu auto. Tämä johtuu siitä, että Suomen olot kuluttavat autoa paljon enemmän. Auton hakureissun kulut, verosäästö ja huoltokulut huomioiden auto voi tulla ostohinnastaan riippuen tuhansia euroja halvemmaksi kuin Suomesta ostettaessa.

Mistä päin Saksaa auto kannattaa hakea?


Auton voi tietysti hakea mistä päin Saksaa tahansa, mutta isommissa kaupungeissa tarjontaa on tietenkin enemmän. Itse olen hakenut autoja Hampurista, koska se on tarpeeksi suuri kaupunki tarjonnan kannalta ja sen lisäksi vielä mukavan lähellä Travemünden satamaa. Travemündesta pääsee auton kanssa suoralla laivayhteydellä Helsinkiin.

saksan kartta

Olen tutkinut myös paljon Berliinin ja Münchenin tarjontaa ja varsinkin Münchenista kiinnostaisi joskus hakea auto ihan netistä selvitetyn tarjonnan ja hintojen perusteella. Ensimmäiseksi kohteeksi voin kuitenkin hyvin suositella Hampuria ja se kannattaa valita myös silloin jos aikaa on käytettävissä vain vähän. Hampurikäynnillä säästyt useampien tuntien ajamiselta kohti terminaalia, eikä matkaan tarvitse kuluttaa niin paljon aikaa.