torstai 27. lokakuuta 2016

Ohjaustehostimen öljyn vaihto - E46 - ohjeet kuvilla

Hellurei veljet ja siskot, on taas aika sukeltaa Bemareiden ihmeelliseen maailmaan!

Tänään framilla siis ohjaustehostimen öljyn vaihto. Sen säännöllinen vaihtoväli on hyvä pitää 2-3 vuodessa. Öljy on syytä vaihtaa viimeistään, kun se alkaa muuttua likaiseksi. Lisäksi öljymäärää on syytä tarkkailla säännöllisin väliajoin, sillä vajailla öljyillä ajaminen rikkoo ohjaustehostimen pumpun ennemmin tai myöhemmin, ja sen uusiminen taas on hieman hintavaa... Jos ohjaustehostin pitää ääntä, voi öljyn vaihto olla jo liian myöhäistä ja joudut metsästämään uuden pumpun anyways.

Tässäpä yhdenlainen ohje, olkaatten hyvätten: Ohje käy suurimpaan osaan (ellei kaikkiin jopa) E46 bemareihin.

Ohjaustehostimen öljyn vaihto vaiheittain


1. Tarkista esim. Castrolin sivuilta rek. nrolla autoosi sopiva ohjaustehostajan öljy. Tiedon saatuasi marssit itsevarmasti, mutta et liian ylpeästi, sinua lähimpään autotarvikeliikkeeseen ja ostat pari-kolme putelia punertavaa mönjää ja jatkat matkaa.

SwaaaaaaaaaaG! Yolo! Ja ohjaustehostimen nesteputelit
Suotavaa on myös vaihtaa itse ohjaustehostimen säiliö (tuo sama sopii BMW E36, E38, E39, E46, E60, E63, X3, X5 ja Z3 -malleihin), sillä se sisältää jossain onkaloissaan jonkinlaisen suodattimen, joka taas menee tukkoon, joka taas aiheuttaa sitä ja tätä jne., ymmärtänette pointin? ;)

Sopivaa osaa voi tarkastella lähemmin tästä linkistä::


2. Auto nosturille ja ilmaan. Moottorin pohjamuovi irti, niin näemme rikospaikan paremmin. Alta paljastuu metallinen letkun pää.

Tämä lenkkiavaimella irti ja astia alle, pää pois välistä myöskin
3. Valutellaan ensimmäinen satsi kuravelliä pois.

Onhan nuo jo aika vaihtaa
4. Odottelet niin kauan, että nestettä ei enää tipu.

Vielä vaan
5. Sitten letku takaisin kiinni ja konehuoneen puolelle. Oikean puoleinen möhkäle olisi tarkoitus irroittaa ja vaihtaa siis tilalle.

Ilmansuodatinkotelon voi myös irroittaa tuomaan enemmän työtilaa
6. Tv:stä tutun Aromipesän mainoksesta heitetään oikoreitti tähän väliin, "ja sitten meillä onkin täällä jo valmiina"...

...ilmansuodatinkotelo purettuna pois edestä
7. Öljynsuodattimen säiliön irroitus olis sit niinku next.

Pultti irti kyljestä ja letkut irti purkista

Tsuip

Ja duip
8. Nuo letkujen "klemmarit" on ns. perseestä, poikki vaan sivuleikkureilla ja uudet tilalle, avaa varoen jos et omista vaihto-osia ja klemmarit pitää saada vielä takaisin.. 

Snips
9. Uusi säiliö ja klemmarit hollille ja asennetaan kohteeseen. Muista laittaa klemmarit letkuihin ennen säiliötä.. ;)

Vanha - Uusi, vanhat - uudet
10. Sitten kun kaikki on asennettu onnistuneesti paikalleen, voidaankin aloittaa täyttö operaatio. Öljyä säiliö täyteen, sitten ukko/mimmi kabiiniin ja pyöritellään rattia ääriasennosta ääriasentoon.
Tämän voi toistaa parisen kertaa. 

11. Sitten hypätään takaisin kohtaan 3. ja valutellaan litkut pois. Nämä kohdat toistetaan niin kauan, kunnes uusi öljy on kirkkaan väristä, ja suurin osa vanhoista öljyistä on saatu järjestelmästä ulos. 

Jäi ottamatta kuva tuosta uuden öljyn kaadosta säiliöön, mutta uskon että jokainen siihen kykenee, jos kerta minäkin!

Sitten kun neste on kirkasta, kiristä vielä varuiksi kaikki letkut, laita säiliön korkki kiinni ja pöräytä auto käyntiin. HUOM. ÄLÄ käynnistä autoa jos et ole lisännyt nestettä. Ohjaustehostimen pumpun tarvitsee käydä vain nanosekunti ilman öljyä ennen kuin se sanoo kaput, joten tarkkana tämän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti