tiistai 5. syyskuuta 2017

Auton myllytys - Kannattaako se?

Morjentes ihmiset!

Jos auton myllytys kiinnostaa, niin suosittelen lopettamaan sen, mitä teit äsken ja lukaisemaan tämän artikkelin. Sitten voit taas jatkaa, mitä olitkin tekemässä, mutta nyt turinoimaan. Nyt nimittäin selviää mitä myllytys tekee (vai tekeekö mitään) 16-vuotiaalle maalipinnalle.

Mitä on auton myllytys?

Ehei, kyseessä ei ole Kummeli-hengessä turpaan vetoa tipitiin tahdissa, vaan termillä tarkoitetaan auton maalipinnan koneellista käsittelyä. Maalipinnan päällä oleva lakka ottaa vuosien mittaan osumaa ties mistä (lika, rapa, lumi, harjapesu, aurinko - you name it) ja se alkaa vähitellen näkyä pienempinä ja isompina naarmuina, ja sekös alkaa harmittaa ennemmin tai myöhemmin. Koneellisesti tästä sitten siipaistaan ohut kerros pois, ja tämä toimenpide vie pesunaarmut mennessään. Tuossa noin niinkuin in a nutshell.

Paljonko auton myllytys maksaa, vai voiko sen tehdä itse?

Myllytyksen hinta riippuu monesta tekijästä, kuten esim. auton koosta, iästä, kuinka hyvässä kunnossa maalipinta on - ja tietysti paikasta missä se tehdään. Eli rohkeasti vain puhelin kouraan ja hintoja kyselemään. Jos auton uudelleen maalaus maksaa 3k€-->, niin paljon vähemmällä kukkaron levittämisellä tässä pääsee, myllytyksen hinta lähtee noin muutamasta sadasta eurosta ylöspäin (halpa hinta ei tässäkään asiassa tarkoita välttämättä hyvää).

Myllytysvermeitähän on maailma pullollaan, jos vaan intoa riittää, niin rohkeasti kokeilemaan ja uutta oppimaan. Ainoat asiat mitä voit mokata, on liiallinen into (leikkaat liikaa ja pohjaväri tulee esiin) tai jos onnistut sutimaan "hologrammeja" pintaan. Itse olin varma, että tekisin molemmat virheet, joten jätin suosiolla ammattilaisten käsiin tällä kertaa myllytysprojektin. Jos omistaa hieman kieroutunutta huumorintajua, niin voisi ehken joku vääräleuka sanoa, että älkää nyt omaan autoon lähtekö opettelemaan... :D

No sitten vaiheisiin.

Maalipinnan myllytys vaiheittain


Kaikenlaista pikkunaarmua siellä täällä
Autossahan suht ok maalipinta jo ennestään olikin - ainakin jos kaukaa asiaa tarkastelee, mutta lähempi arviointi osoittaa, että suht ok ei nyt enää riitä. Asialle on syytä tehdä jotain.

Puhelin kouraan ja soittelemaan. Paikaksi valikoitui Antti's Detailing Porvoossa. Sovittiin aikataulut kuntoon ja Richardin nokka kohti motaria. Vaan eipä Richard arvannutkaan millaiseen hoitoon tällä kertaa pääsisi... Välillä kyllä kun näitä omia juttujaan lukee, niin tiedä sitten pitäisikö se auton omistajakin johonkin hoitoon viedä? :D Nojoo, mutta jatketaan. 

Auto jäi siis Porvooseen ja minä läksin odottelemaan myllytyksen tuloksia kotisohvalle. Ei huano. 
Tässä vaiheessa kuvausvastuu siirrettiin Antille, ja hänen luvallaan nämä siis julkaisen. 

Esipesu

Bilt Hamber niskaan
1. Bilt Hamber Auto Foam vaahdottimen kautta.

2. Raudan ja pienpoisto Koch Chemien aineilla. 

Dodo
3. Kinnastelu Dodon born the mild shampoolla. Vaahdottimen läpi myöskin tämä.

4. Kintaina käytetty Microfiber Madness, ja kuivaus myös saman lafkan tuotteilla. 

5. Savestus GYEON Q2m ja QYEON oma liukaste (erittäin pinttynytkin lika saadaan näillä irti)

6. Itse myllytys tehtiin sitten Rupes LHR15 Mark 2 ja LHR21 Mark 2 koneilla. Laikkoina Meguiarsin mikrokuidut ja Rupesin omat laikat. 

7. Dodon Hard wax vaha päälle. 

Pokkaukseen asti ajettu - eron huomaa heijasteesta hyvin

Pokkauksen alla näette valoa vasten, kuinka naarmut hyvin esillä. Ylhäällä verokki, joka on jo ajettu - ei naarmuja enää.

Tässä myöskin havainnollistava ennen..
..ja..

..jälkeen kuvat. 

Hyvin alkaa naarmut häviämään!


Hyvin peilailee seinustalla lojuvia vanteita... :)


Ja kyllähän se alkaa mestarin kädenjälki näkymään kohtuullisena kiiltonakin, huhhuh - sanattomaksihan tää vetää!

mm. näitä aineita käytettiin
Viesti kolahti puhelimeen, auto olis niinku valmis. Perjantaina siis vein ja sunnuntaina jo sai hakea pois. Hyvän laadun lisäksi myös erittäin ripeää palvelua! Ei voi kuin ihmetellä miten toiset osaa ja toiset (minä) ei. Huhheijaa.

Kannattiko myllytys?

Lopputuloksestahan sen näkee, kannattiko.. Pitihän se itsekin kameralla vielä muutama kuva räpsiä, kun tallille pääsin Richardia noutamaan - hymyilyttää meinaan vieläkin tätä kirjoittaessa. :)

Olkaatten hyvä, kuvatuksia valmiista tuotoksesta:


Kiiiilto, puhdas auto vetää puoleensa! Vai miten se mainos meni... 

Hitto kun jäi plehat kotiin, täällä häikäsee...

Kyllähän näitä jaksais lisätä vaikka loputtomiin, mutta ehkäpä nyt on aika viheltää peli poikki ja lähteä metsästämään Ebaystä Richardille uutta peittoa, tätä pintaa ei kyllä pilata halua.. 

Suurkiitos kaikille jeesanneille, erityiskiitos Antille - suosittelen ko. herran palveluksia!

Ja eiköhän me kaikki loput lähdetä joukolla kisastudioita virittelemään - susijengi auuuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti