keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Sumuvalot M-Sport puskuriin E46

Boom!

Talvilomat aurinkorannoilla lusittu, aika palata jälleen sorvin ääreen koleammissa tunnelmissa. Kävin auton siis katsastamassa jo hyvissä ajoin viime vuoden lopulla, ainoa korjauskehotus olikin jo eukäteen tiedossa..

Sumuvalon lasi rikki
Muuta korjattavaa harmillisesti ei katsuri löytänyt, mutta tämän kanssa en jaksanut kiirettä pitää, sillä vastaan tuleva talvi ei innostanut näitä heti kättelyssä asentamaan. Good old friend ebay auki ja tarjonnan seulonta.  Tällaiset sumuvalot löytyi pienen etsinnän jälkeen.

Taiwanin poikien sumuvalosetti herätti kiinnostuksen kokeilemaan. Orggigsethan maksavat hunajaa, joten päätinpä kokeilla ens alkuun näitä. Eipähän korkealta pudota, jos ovat sutta ja sekundaa ja sekin fakta, etten käytä edes sumuvaloja sai sormen klikkaamaan "Buy it Now" -nappulaa. Ja eikun odottamaan tavaraa saapuvaksi.

Lumet suli puli puli jne, joten uskallamme alkaa asentelemaan. Hommahan sinänsä on helppo, ainoa vaikeus on mahdollisesti huonosti istuvan tarvikkeen sovittaminen uomiinsa. Saas nährä. 

Sumuvalojen asennus


1. 
Pienellä talttapäällä peitelevy irti
2. Ruuvi irti

Hyvin on ruostunut
3. Kampeamalla lähtee tämän jälkeen helpohkosti irti

Hop
4. Sumuvalojen johto vielä irti ja..

..saat sen irti
5. Tarvike - Wanha

Suht samalta näyttää, great
6. Tarvike sumarin tiiviste hieman paremmin paikalleen, vähän tasonsäädön ruuvin hienosäätöä ja sitten paikalleen.

Crystal Clear
7. Sitten toinen puoli ja sama homma. Tarvikkeissa oli mukana myös joku outo peitelevy, läpyskä tai mikälie, mutta original peitelevy sävyyn maalattuna toiminee hitusen paremmin tässä kohtaa.

Tällä et tee mitään
8. Korkeudensäätö lopuksi, hieman kun raottaa alapohjan suojalevyä, pääsee takakautta käsiksi.

Pari ruuvia pohjasta irti. 
9. Säätönamiska hakusessa seuraavaksi

Johdon oikealla puolella, mustapäinen korkeudensäätöruuvi
10. Testerillä vielä jiiriin, niin kelpaa näyttää ensi leimallakin. Kiitos Joselle testerin lainasta, mutta näitä kun ei joka tallilla ole, niin voit käyttää myös "köyhän miehen" taktiikkaa. Ennen vanhan sumuvalon irroittamista pistät valot päälle ja merkkaat tussilla seinään tms. merkin, johon vertaat uuden valon tasoa. Säätö ja..


Vóila. 
Parin pesunkaan jälkeen eivät ole kosteutta keränneet umpioon, joten varsin onnistunut kokeilu, budjettihinnalla vieläpä. Toi myös mukavasti raikkautta kulahtaneiden poistuttua. 

Ongelma: Niinkuin huomasitte, nämähän on rikollisen helppo pölliä. 
Ratkaisu: Parkkeeraa aina keula seinään päin, ei voro pääse vohkimaan muutaman kympin sumareitasi! 

Valopäivityksiä kun innostui tekemään, niin (tästä ei projektitarinaa valitettavasti) mukavasti toi eloa myös keulaan asennetut "parkit".. 

Led Angel Eyes ;)
Hassun hauskaa alkavaa kevättä kaikille pöristelijöille - perjantaiksi toki vielä lumihässäkkää luvattu, ei siis ehkä vielä kannata vaihdella niitä kesäpalloja alle, vaikka jo pahasti kuumotteleekin :)

Sumuvalot $60.29 TilaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti