tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kannattaako tilata kesärenkaat netistä?

Tätttäräää autohörhöt! Kesä ja kärpäset! Sauna ja makara etc..

Juhannus vietetty toivon mukaan myös Kouvolassa ja kaikkialla muuallakin turvallisesti. Heh, nojoo - asiaakin mulla oli, nimittäin, auto on muuten pelannut kuin unelma, mutta ujosti jo viime kesänä alkoi hiertää kesärenkailla ajaessa urissa vetely sun muu levoton liikehdintä. Ja Suomessahan tunnetusti niitä uraisia teitä riittää joten asialle on tottakai tehtävä jotain. Tällä kertaa haussa siis uudet kesärenkaat, netistä tilaten.

Milloin kesärenkaat pitää vaihtaa?


Katsastusta ajatellen laki kertoo seuraavaa: Laki määrittää henkilö- ja pakettiauton kesärenkaiden minimiurasyvyydeksi 1,6 mm. Talvirenkailla vastaava urasyvyys on talvirengaspakon eli 1.12 - 28.2 välisenä aikana 3,0 mm.Virallisestihan Suomessa on oltava kesärenkaat alla joskus toukokuussa, aikaisintaan maaliskuun 1. päivä ja hommahan vaihtelee sen lisäksi vielä kelien mukaan. Itse päädyin etsimään uusia kesärenkaita, koska edellinen omistaja oli edellä kuvaillusta ongelmasta kärsiessään laittanut alustan kuntoon, käynyt nelipyöräsuuntauksessa ja vaihtanut takarenkaat, mutta ei niin ei - levoton liikehdintä sen kuin jatkui.

Talvirenkailla (sama koko) ongelmaa ei ollut, joten vaihdettavia osia jää siis jäljelle meikäläisen lyhyen matematiikan kaavalla kovin vähän. Eturenkaat. Vaikka pintaa vanhoissa renkaissa reilusti vielä olikin, niin kuluminen oli tapahtunut kovin epätasaisesti.

Millaiset kesärenkaat tulisi hankkia?


Tässäpä kätevä vinkki rengaskaupoille: Hyvä nyrkkisääntö kesärenkaiden valinnassa on se, että mitä pienempi melutaso renkaissa on, niin sitä pehmeämpi kumiseos niissä on --> sitä nopeammin rengas kuluu. Tästä syystä ihan niitä hiljaisimpia ei ehkä kannata laittaa, jos ei halua niitä koko ajan olla uusimassa, ja sekös jos mikä käy kukkaron päälle.

Kannattaako kesärenkaat tilata netistä ja säästääkö siinä?


Netti auki ja vertailemaan renkaiden hintoja. Ankaran rengaskauppojen vertailutykityksen perusteella tällä kertaa halvimmat valintaani kohdistuneet renkaat löytyivät Rengas-Onlinesta, yhden renkaan hinta on 105,90€ (postikulut sis. hintaan). Vertailun vuoksi, esim. Vianorissa samat renkaat asennettuna 274,50€, joten valinta oli aika selkeä. Tällä työkalulla voi myös kätevästi tarkistaa oman rengaskoon tarjoukset:

/
talvirenkaat kesärenkaat


Millaiset renkaat tuli tilattua?


Oma rengasvalintani kohdistui lopulta vähän hiljaisen ja kovan melutason välille, päätöksessä kuljettiin laatu edellä järkevään hintaan. Tilaukseen lähtivät lopulta Nokian Nordman SZ -renkaat, joissa melutaso 72db, pito märällä C ja taloudellisuus C.

Kyseiset renkaat voi tilata Rengas-Onlinesta täältä: Nokian Nordman SZ 225/45 R17 94W XL

Tilaus sisään, eikä aikaakaan kun uudet kesärenkaat saapuivat ja päästiinkin Josen rengaspajalle ihmettelemään mitä tuli ostettua.


uudet kesärenkaat netistä
Semotteet

Kesärenkaiden vaihto ja tasapainotus + talvirenkaiden pesu


1. Homma tulille, etuvanteet irti ja vanhat renkaat poistoon. Ilmat pois, sivuille vähän moukkua...

Vanha Conttinenttaali saa kyytiä
2. ..Jonka jälkeen päältä venytellään rengas pois.

Hop
3. Uudet sisuskalut/venttiilit ja härpäkkeet mitä nyt ovatkaan nimeltään.

Sinne män
4. Rengasrasvaa kylkiin ja uutta asentamaan. Pyörimissuuntaa näihin ei ole merkitty, mutta kuten seuraava kuva antaa osviittaa..

..on ulko/sisäpuoli merkkailtu Lontoon kielellä
5. Uusi rengas venytellään vanteen ympärille..

jonka jälkeen..
6. ..laitetaan ilmaa sisään ja rengas vanteineen tasapainotuskoneeseen.

Tälleesti
7. Rengas pyörimään.

Vroom
8. Lottokone arpoo seuraavaksi illan numerot (painot).

Eipähän paljoa tarvitse laittaa moisia
9. Sitten toiselle vanteelle sama kohtelu ja voidaankin aloittaa loppusiistiminen.

Aidot Borbetit.. :P
10. Paskaiset talvirenkaat pesukoneeseen ja kuppi kahvia odotellessa, kun kone tekee työt.
11. Hiemanhan nuo siistiytyivät. Talvikaluston kuivattelu ja lämpimään suojaan odottelemaan talven tuiskuja. 


Lopputulos eli kannattiko?

Uudet gummit alle ja testiajolle - ja arvatkaapas mitä? Kyllä, urissa vetely loppui näiden uusien kesärenkaiden ansiosta kuin seinään, joten loppuun voimme siteerata Timo Jutilaa: "Nyt voi ***** naattia" #mm95nevöföget

Tilaa Nokian Nordman SZ 225/45 R17 94W XL -renkaat

Hyvää kesää kaikille, muistakaahan tarkistaa, että kumit on kunnossa!

P.S. Käykäähän tykkäämässä Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti