keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Polttoainesuodattimen vaihto E39 - Ohje kuvilla

Polttoainesuodatin. Nimensä mukaisesti - kyllä - suodattaa polttoainejärjestelmässä kulkevaa bensaa. Tämä on suodatin mikä useimmiten jää vaihtamatta, varsinkin kun useimmissa bensiinikäyttöisissä autoissa sen vaihtaminen ei kuulu edes huolto-ohjelmaan. Yleinen nyrkkisääntö on, että jos huoltoaseman pihassa on tankkiauto juuri täyttämässä polttoainepumppuja, kannattaa suosiolla jatkaa matkaa seuraavalle. Sköndät kun tuppaavat lähtevän liikkeelle tämän toimenpiteen seurauksesta.

Polttoainesuodatin jää monella myös vaihtamatta pelkästään sen takia, että ulkoapäin siitä ei nää, kuten esim. ilmansuodattimesta, onko se vaihdon tarpeessa tai likainen.

Osa ei paljoa maksa edes Suomessa, joten Schmiedmannin tiskiltä semmoista hakemaan, kerrankin kun semmoinen sattuu heti hyllystä löytymään! Hintakin suht huokea. Ja eikun hommiin. Kotiin kuljetettuna suodattimen voit tilata myös eBaysta (linkki alla) tai Amazonista: polttoainesuodatin.Varsinaista vikaa ei autossa (BMW e39) ollut, mutta ajoittainen nykiminen pienillä kierroksilla alkoi vituttaa, ja kun tämähän ei käy laatuun, niin aletaan selvittää, olisiko kerrankin halvin osa syyllinen tähän oireeseen. 

Polttoainesuodattimen vaihto askel askeleelta


Kuten monessa muussakin hommassa, lähdetään auton ylös nostamisella liikenteeseen. 

Sivu pohjapanssari, onko se siis ns. helmapanssari? Eeh..


1. Sivusta kaikki sivupohja panssarin ruuvit irti. 

Keskellä yksinäinen kulkija
2. Lisää ruuveja irti.

Ruosteisia kavereita
3. Uksi vielä

Päädyssä
4. Nyt saadaan itse bensansuodatin näkyviin.
Bmw original, lieköhän alkuperäinen?


5. Seuraava vaihe on optionaalinen, eli jos ei siltä tunnu niin voit jättää tekemättä. Jätät siis auton käyntiin, ja nappaat hansikaslokeron sulakkeista polttoainepumpun sulakkeen irti. Odotat että auto sammuu ja näin et tarvitse niin montaa rättiä siivotessasi bensshaa lattialta. 

Krafstoffspumpe, 31 ja 17 - otin varuiksi molemmat

6. Rätti toiseen käteen ja kalu toiseen. Se työkalu siis (buhahaa, voit lopettaa nauramisen) ja aletaan irroittamaan suodatinta. 

Nämä klemmarit irti molemmin puolin suodatinta, ruuvarilla tai tommosseella vempeleellä

7. Keskellä on vielä tuommoinen kuusiokoloruuvi, mihin kamera ei suostunut tarkentamaan, niin ei väkisin sitten. Mutta se pitäis siitä huolimatta irroittaa. 

Voi olla hankala saada menemään kierteelle kun laittaa takasin, but dont give up!

8. Vanha polttoainesuodatin pois ja uusi tilalle. Ja kyllä. Leima löytyy suodattimen kyljestä, 28.4.2000. Alkuperäinen suodatin, jolla on kohta matka jatkunut 267 tkm. Onhan se jo aikakin ehkäpä vaihtaa, ei ihme jos meno vähän nykivää..

Huhheijaa
9. Kasaus päinvastaisessa järjestyksessä ja sitten sulakkeet takaisin hollille.

Sinne vaan, samalla voi napata vähän yksinäisiä liiganamuja asennuspalkaksi
10. Tuosta kiinni vielä sulakeboksi ja niin juu, se aukeaa myös samoista kääntämällä, toivottavasti kukaan ei jättänyt leikkiä kesken kun en huomannut aikaisemmin tuota kertoa ;)

Molemmin puolin samanmoiset

11. Virta päälle ja äänestä kuuntelemaan, että bensapumppu lähtee päälle - starttaus ja koeajoa suorittamaan. Eikä nyi! Buujaa, sitten voitkin tyytyväisenä todeta itsellesi, että olet voittanut itseäsi suuremman ja jatkaa matkaasi muikea hymy huulillasi. 


Polttoainesuodatin 17,70 € Tilaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti