maanantai 15. syyskuuta 2014

Ilmamäärämittarin puhdistus, E39 - Ohjeet kuvilla

Mistä tietää, että ilmamäärämittari alkaa olla kenties tiensä päässä? Esimerkiksi epätasaisesta käynnistä ja/tai alaväännön heikentymisestä pari oiretta mainitakseni. Useimmissa autoissa ilmamäärämittari on melko helposti esillä ja siihen ehtii käsiksi kiireisempikin Antti Autoilija. Joissain tapauksissa IMM:n lanka voi olla kuorrutettuna sillä itsellään, mutta ilmamäärämittarin puhdistus onnistuu kuitenkin kotikonstein.

Tässä siis kyseessä BMW e39:n ilmamäärämittari. Älkää välittäkö joidenkin kuvien epäloogisuudesta, yritin ensin alkuun siitä mistä on aita matalin ja nopeakulkuisin - se johti kuitenkin ojaan.

Hifistelijän valinta

Ilmamäärämittarin puhdistus vaihe vaiheelta

1. Tämmöinen purnukka löytyi motonetin hyllystä, maksoikohan 11,90€. Vähän tällainen hisfistely ratkaisu, halvemmallakin pääset jos valitset laimeaa jarru cleaneria (liian vahva saattaa hajottaa ilmamäärämittarin!) tai elektroniikkapuhdistus sprayta.


Kuvassa virheellisesti ristipääruuvari, pahoittelut siitä. 
2. Pari palaa talouspaperia ja talttapäinen ruuvimeisseli. Siihen kylkeen vielä 10 mm lenkki avain ja voitkin aloittaa. 

Räikällä olisit jo valmis
3. Ilmansuodatin koteloa pidättelevä pultti bois (heh).


Plop

4. Ilmanohjain (?) putki tms. lähtee irti ihan nostamalla - voimaakaan et tarvitse. Alhaalla oikealla näkyy toisen ilmanoton muoviputki, siitä klemmari löysälle.


Klipsut irti

5. Klipsut irti ilmamäärämittarista meisselillä kammeten, nyt voit nostaa ilmansuodatinkotelon pois.
Näinikkäästi
6. Ilmamäärämittarin sähköjohdon irroitus ja kumilurpan klemmaria löysemmälle. 


Se on siinä

7. Ilmamäärämittari lähtikin sitten irti ja olet jo voittaja. Puhdistus alkakoon.


Putsplank.

8. Lankaa kohti varovaisin ottein ja paperi alla lähinnä sen takia, että voit ihmetellä irtautuvaa lian määrää ja sitten kuivata kun ohi menee kumminkin.


9. Hetken aikaa annettuasi ilmamäärämittarin kuivahtaa, osat nippuun ja koeajolle. Tuliko alavääntöä lisää? Omaan tuli kyllä - kertoo toki vain siitä, että ilmamäärämittari vetelee viimeisiään. Tekohengitystä näin alkuun. Jos ei vaikutusta, vika voi olla muualla tai sitten autosi ei vaan liiku sen kovempaa.. ;)

Nopea googlaus iipeistä, posteineen vajaat 160€ halvin VDO (oem-laatua) ilmamäärämittari Saksasta posteineen, Suomessa 250-280€ kieppeillä. Kummanhan sitä hommaisi? Älkääkä sitten laittako sinne mitään tarvikelaatua, alkaa harmittaa vielä.

Ilmamäärämittari 158,90 € Tilaa
Hauskaa viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti