torstai 15. toukokuuta 2014

Auton pesu ja vahaus: Testissä Autoglym vaha

Aurinko paistaa ja linnut laulaa, kesä tekee tuloaan ja ajokausi alkaa todenteolla. Toivotetaan se tervetulleeksi puhtaalla autolla vai mitä? Jos et vielä ole huuhdellut autoa talven suolakuramixin jäljiltä, on nyt korkea aika tehdä kunnon auton pesu ja vahaus!

Jos pelkkä auton pesu ja vahaus ei enää riitä, kannattaa tutustua myös siihen mitä tarkoittaa auton myllytys ja mitä sillä voi saada aikaan. Pesuhommien nopeuttamiseen taas sopii mainiosti tällainen pesuainevaahdotin.

Tarvikkeet auton pesuun ja vahaukseen


Tässä osiossa pestään Turtle Waxin tuotteilla ja hierotaan Cotechin koneella Auto Glymin vahatuotteet kylkeen. Erilaisia pesuaineita ja -välineitähän saa myös kätevinä pakkauksina ja kiillotuskoneitakin löytyy monelaisia.

Kokoonpano on seuraavanlainen:

Peräkontista löytyy seuraavaa


  • Turtle Waxin liuotinpesuaine (6€), sekä autoshampoo (5,90€).
  • Auto Glymin Super Resin Polish likaa poistava yleisvaha
  • Cotech kiillotuskone (n. 45€)
  • Pesukinnas (4,90€)
  • Vahan levitin (6€)
  • Mikrokuituliina (3,90€)
  • Nukkaamatonta paperia kuivaukseen (Riippuu paljon ostaa?)
  • Ämpäri (Löysin varastosta)
Eli aikalailla harrastajan auton pesun "perussetti", ei maksa maltaita ja saadaan kiiltoa vähän esiin.

Autoglym vaha - Super resin polish

Autoglym Super Resin Polishia saa tilattua edullisesti Saksan Amazonista. Tässä esimerkiksi kätevä pakkaus, joka sisältää Super Resin Polish – purkin, sekä Hi-Tech polishing cloth ja Perfect Polish applicator -välineet.
Auton pesu vaihe vaiheelta


1. Aloitetaan auton pesu laittamalla liuotinaine "muhimaan". Pari minuuttia riittää ja kunnon huuhtelu perään. Muistakaa, että liuotinainetta ei saa käyttää auringossa - se jättää kuivuessaan ikäviä jälkiä maalipintaan.

Turtle Waxin liuotinaine oli hintaisekseen ihan ok ja ajoi asiansa.

Vettä päälle2. Sitten autoshampoot ämpäriin lämpimän veden kera. Autoshampoon ehkä tärkein ominaisuus lian irrotuksen ohella on sen vaahtoisuus. Turtle Waxin shampoo ei vaahdonnut kovin paljon, mutta muuten pesuominaisuudet olivat ihan ok tähän hintaluokkaan.

Pesukinnas

Ja todetaan nyt vielä tässä, että eihän kukaan, kukaan käytä enää pesusientä auton pesussa? Nuo maalipintaa naarmuttavat pökäleet saisi lailla kieltää. Eli käytetään kintaan "karheaa" puolta superlikaa vastaan, ja tuota "hattiwatti"(?) -puolta herkkiin kohtiin. Maalipinta tykkää ja naapuri on kateellinen kun maalipinta on omassa uudessa Skodassa harjapesulla ja sienellä jo pilattu.

Auton vahaus koneella - Testissä Autoglym


Kun auto on saaty pestyä, on tärkeää saada se kuivattua hyvin. Tähän tarkoitukseen löytyy esim. nukkaamatonta paperia, joka ajaa asiansa mainiosti. Muistakaahan kuivata sitten ovien sisäpuolelta, bensaluukun takaa, sekä takavalojen ja peilien raot - onhan noita. 


Huolellisen kuivauksen jälkeen lähdetään ihmettelemään vahauksen saloja. Kuten kuvasta yksi näkyy, autoa ei saa ikinä pestyä tarpeeksi hyvin, jotta pinnasta ei lähde likaa irti. Kiillotuslaikat siis paskaantuvat alta aika yksikön. No ei se mitään, kaupasta saa onneksi uusia, vanhoja kun ei oikein pestyä saa. 

Autoglym -vaha ja nukkainen vahanlevitin

Vahat pintaan

Auton vahaus koneella on kätevämpää ja nopeampaa kuin käsipelillä. Tässä on tarkoituksena siis levittää vahaa pyörivin liikkein ohuelti, ei liikaa - eikä liian vähän. Sillä lailla sopivasti, kyllä te tiedätte. Annetaan kuivahtaa hetken (homman nopeuttamiseksi voit odotellessa jo levittää vahaa muille pinnoille..;)) ja sitten laikka laulamaan. Konepeltiä työstin vain n.10-15 min, mutta olin tähän kiiltoon silti ihan tyytyväinen, laiskuuden ja työpanoksen huomioiden. 


Skädäm

Skädäm 2Vahan levitys tapahtuu siis pyörivin liikkein ja samoin kiillotus. Vahauskonetta ei saa painaa yhtään, vaan annetaan hellästi liikkua samalla vähän ohjaten oikeaan suuntaan. Koko auton kiillottaa n. tunnissa - nopeamminkin onnistuu, mutta kun kerran tekee, niin ei ihan juosten kusten? Sitten on kiilto kohdillaan kun itseä peilatessa erottaa nenäkarvat..

Lopputuloksen arviointi - Tuliko puhdasta?


Auton pesun lopputuloshan on paljon itsestä ja ahkeruudesta kiinni, vaikka oikeidein aineiden ja työvälineiden puuttuessa saa aika Mooses olla, että voi lähteä sanoa lähteneensä voittajana tallilta.

Turtle Waxin tuotteet ajoivat asiansa omassa hintaluokassaan ihan hyvin, pesutulokseen olin tyytyväinen, toki premium-tuotteet ovat sitten asia erikseen.Autoglym vaha oli kyllä positiivinen yllätys, helppo levittää - kuin myös kiillottaa pois. Ensi kerralla voisin testata Autoglym punainen + kulta vahoja, tällä kertaa loppui aika kesken.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti