tiistai 22. marraskuuta 2016

Ajovalopolttimot testissä (H7) Osram Nightbraker

Hohhoo! Taas on se aika vuodesta, kun koko ajan on pimeää, kuin petolinnun persiissä ja eteensä ei tahdo nähdä. Edellisessä autossani oli jo tehtaalta tullessaan Xenon-ajovalot, jotka valaisivatkin oikein mukavasti. Käytettyjen autojen markkinoilla kun ei itse varusteisiin oikein voi vaikuttaa, niin harmillisesti nykyisestä ei moisia löydy. Mitäpä keksisi lääkkeeksi.. Tuninkiterojen valovirityksiä ei tähän toki tule, ainoaksi vaihtoehdoksi jää näin ollen kirkkaamman polttimon hankinta. Selain auki ja tutkailemaan vaihtoehtoja. Useilta polttimon valmistajaltahan näitä näyttäisi löytyvän, joten kokeilemallahan se selviää - Amazonista mukaan tarttuu uunituore uutuus, Osram Nightbraker Laser (H7). Radiossakin mainostetaan, mainoksen uhrina tartun täkyyn silmät kiiluen.

Kokeillaan ensin pihinä kuitenkin vaihtaa moiset vain lähiajovaloihinPakkauksessa luvataan siis seuraavaa:

- 130% lisää kirkkautta
- 40 metriä lisää tehoa
- 20% enemmän värivaloa

Miinuspuolena käyttöikä - Puolet vähemmän
Saas nähdä pitääkö lupaukset, no kokeillaan nyt kun kerran hankittuna on. Kaikessa lyhykäisyydessään ajovalonpolttimoiden vaihto-ohjeet siis tässä:

1. Ajotietokoneesi ilmoittaa sinulle palaneesta polttimosta kabiinin puolelle ns. valosymbolilla. 

Tässä tapauksessa kuskin puolen joku valoista pimeänä
2. Kuskin puolen lähivalopolttimohan se. Konepelti auki ja ollaan heti viisaampia. Alla oleva harmaa möntti pitäisi irrottaa. Sivuilla näkyvät "klipsit", joita hieman kääntämällä vastapäivään, saadaan lukitus aukeamaan ja polttimo pois kolostaan.

Johto ei tarvitse irroittaa polttimon vaihtoa varten
3. Uutta osaa tilalle ja homma on bueno. Ärsyttävä valosymboli mittaristosta saadaan näin katoamaan. Buahahahaa.

Nyt sitten itse "valotestin" pariin, mikä oli kyllä sangen vaikea homma. Tai sitten jonkun pitäisi opettaa meikäläiselle miten saadaan säädyllisiä kuvia pimeässä. Ilman salamaa se on hieman hankalaa. 

Aloitustilanne normi Boschin polttimoilla. 

Ei mikään häävi tosiaankaan. 
Tilanne kirkastuu kun Yön Särkijät syöksyvät kehiin.

Not bad.
Alle vielä vertailukuvat väreistä.

Bosch

Osram
Selkeän eron huomaa myös kuvasta, jossa toisessa pitkien ajovalojen polttimossa on "normi" ja toisessa Naitbreikkeri. 

Eli kuskinpuolella näyttää huomattavasti isommalla alueella, kuin apparin puolella.
Metrimittaa ei ollut kuvaushetkellä käsillä, joten tuohon 40 metrin lisäykseen valotehossa en osaa ottaa kantaa, muuta kuin perstuntumalla - ainakin jokusen meeetrillä parempi. Eihän näistä Xenon- tai Led-valoja saa itkemälläkään, mutta positiivistä jos yhdenkin heijastamattoman jalankulkijan huomaa sekuntia paria aiemmin!

Over and out.

Kokeiluun edullisesti tästä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti