torstai 22. joulukuuta 2016

Näin haet autoveron palautusta tuontiautosta

Hou hou hou!

Oletko tuonut auton ulkomailta kolmen vuoden sisällä? Oletko valittanut autoveropäätöksestä? Jos vastasit ensimmäisen "kyllä" ja toiseen "en", niin jatka lukemista. Voit nimittäin saada rahaa tullilta takaisin, koska olet luultavasti joutunut maksamaan liikaa veroja tuontiautostasi.

Ei haittaa, vaikka olisit autosi jo myynyt eteenpäin, sillä olet sen verottanut ja näin ollen sinulle kuuluvat mahdolliset veronpalautuksetkin. En ole mikään autoverotusguru, enkä tiedä hölkäsen pöläystä artikloista tahi muistakaan koukeroista, mutta sen tiedän, että Tulli on systemaattisesti huijannut häijysti suomalaisia perien tuontiautoista enemmän veroa, kuin olisi saanut. Siksi kannattaa (siis pitää) hakea itselleen kuuluvia euroja takaisin autoveron palautuksena. Kyseessähän voi olla jopa tuhansien eurojen suuruiset summat.

Miksi autoveroa palautetaan?


Periaatteessa homma on mennyt jotakuinkin näin, demonstroin hienolla esimerkillä:

E46 320i -vm. 2000 on vuonna 2000 uutena verotettu Suomeen prosentilla 26%, kun taas samanmoinen auto esim. vuonna 2010 tuotuna on verotettu prosentilla 32%. Ja kun laki sanoo, että samaa prosenttia pitää käyttää joka vuosi, on soppa valmis. Tätä hujestusta Tulli on käyttänyt vuosia, jäänyt kiinni ja selitellyt sitä ja tätä. Eivätkä tietenkään myönnä virhettään.

En tiedä ymmärsikö tuosta kukaan mitään, mutta pääasia ja homman clue on se, että kannattaa valittaa. Vain niin voit saada rahasi takaisin. Valitusaika on siis kolme vuotta, eli vuonna 2013 tuodusta autosta ehdit vielä valittaa (siis lähettää autoverotuspäätöksen oikaisuvaatimuksen, mikä sanahirviö) tämän vuoden loppuun mennessä eli 31.12.2016 mennessä pitää olla valitus kirjattuna Tullissa, että huomioivat sen. 2014 tuodusta autosta taas voi valittaa vuoden 2017 loppuun jne.

Sen pidemmittä puheitta, miten tämä kaikki sitten hoidetaan? Vastaus on yksinkertainen.


Näin teet hakemuksen autoveron palautuksesta


autoveron palautuslomake
Ote valituslomakkeesta


Tallenna lomake täältä: Autoveron palautuslomake

Voit joko tulostaa yllä olevan lomakkeen kaksi ensimmäistä sivua paperiversiona ja viedä ne Postin kustavaks.. kuljetettavaksi tiedot täytettynä, tai tehdä niin kuin minä teen eli täyttää tiedot koneella, tallentaa ne pdf-tiedostona ja lähettää sähköpostin liitteenä Tullin Kirjaamoon osoitteeseen: kirjaamo(at)tulli.fi. Sähköpostilla hakemus ehtii muuten perille vielä 31.12. mikäli (sinullakin) on tapana jättää asioita viime tinkaan.

Helppoa, eikö? Sitten vaan odottelet noin vajaan vuoden rahojen saapumista tilillesi, riippuen ruuhkatilanteesta - saattaa mennä pidempäänkin, sillä jostain kumman syystä siellä tuntuu olevan ruuhkaa vuodesta toiseen..

Ei muuta kuin oikein Rauhallista Joulua ja Vauhdikasta Uutta Vuotta 2017 kaikille lukijoille!

Ps. Muistakaa syödä kinkkua. Ja valittaa autoveropäätöksestä.

Täällä lisää asiaa tuontiauton autoveropäätöksistä.

Kaikki tuontiauton hakemisesta: Auto Saksasta linkit

2 kommenttia:

  1. Onkohan tämä ohje vielä ajanmukainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on, jos olet tuonut auton kolmen vuoden sisällä. Eli tänä vuonna voi hakea vielä autoveron palautusta vuonna 2014 tuoduista autoista.

      Poista