tiistai 10. heinäkuuta 2018

Keltainen öljyvalo palaa? - Öljytason anturin vaihto

Otetaas täältä vielä "wanhoja" pois, ennen "uuden" auton esittelyjä.. Pidemmittä puheitta siis päivän polttavaan kysymykseen, joka on "Palaako sinunkin (M54 motti + moni muu) bemarissa keltainen öljykannun valo?" Et ole yksin, kanssasi on lukemattomia muita, also known as tyyppivika.Eli homman nimi on se, että auto ilmoittaa öljyn olevan vähissä keltaisella merkkivalolla, homma alkaa kismittää silloin, kun öljyä oikeasti onkin oikea määrä, anturi on tiltissä ja se antaa kuskille signaalia käydä asia taas tarkistamassa. Noh, tuumasta toimeen - osa on suht edullinen, homma on helppo (jos on nosturi..), mutta ajoitus on tärkeä. Öljyt on meinaan laskettava pihalle ko. keissin aikana, joten jos ne on juuri vaihdetut, ei ehkä kannata ryhtyä säästösyistä rykimään, vaan odotella rauhassa seuraavaa öljynvaihtoa ja hoitaa homma sitten pois alta.

Itse laitoin Hellan valmistaman OE laatuisen anturin. Sellaisen saa halvimmalla Saksasta tai jos mennään budjetilla, ja luotetaan, että tarvike riittää, niin esim. tästä kokeilemaan. Hellahan siis valmistaa Bmw:lle nuo anturat, joten ei syytä maksaa maltaita Bmwn orggis osasta, joka on siis Hella kuitenkin.. :D

Öljytason anturin vaihto


Lätinät sikseen, ruuvari käteen ja nosturille mars.


Uusi anturi
 1. Tarvitset siis öljyt, öljyn suodattimen ja öljyntasonanturin.

Tämän te muistatte jo, miten lähti irti?
2. Pohjamuovi pois.

Itse anturihan se siinä, öljypohjassa möllöttää.

3. Lorotellaan ölppöset pois.

Saa valutella hyvän tovin. 
4. Mutterit auki anturin pohjasta.


Jep jep. 

5. Anturi irti..

Dirty
6. ..ja tiivistepinnan puhdistus.

Clean as a whistle.
7. Uusi anturi paikoilleen.

Moottoriliimaa tiivisteeseen tippa (optional)

8. Varovaisesti mutterit kiinni, Ei voimalla ja jatkolenkillä, on meinaan harmillista jos napsahtaa poikki.. Uusi paikallaan, eikä muuta kuin sähköt kiinni anturiin ja kowaa ajoa. Avot Sergej!

Seuraavan öljynvaihdon yhteydessä voi sitten tarkistaa liitoksen pitävyyden. Seuraavaksi vaihdellaan vielä ledejä, ennen Maxin esittelyä - pysykää kanavalla!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti