Autoblogi: BMW Varaosat ja huolto-ohjeet

Hei kaikki autoihmiset, tai muuten vaan autoilusta kiinnostuneet!

Tämä on BMW-merkkisiin autoihin hurahtaneen tee-se-itse harrastajan autoblogi, jonka aiheina ovat erityisesti autohuollot ja huolto-ohjeet, varaosat netistä, auton pesu ja hoito, sekä auto Saksasta. Vuodesta 2006 alkanut kipinä on seurannut vahvasti aina tähän päivään asti ja uskonkin, että voin kokemuksistani ammentaa apua ja tietoa samanhenkisille bemaristeille ja muillekin autoilijoille.

Kaikki eivät autoista ja tekniikasta kaikkea tiedä (en minäkään), joten pyrin ottamaan huomioon mahdollisimman monen eri autoilijan tieto- ja taitotason. Pääpainon pysytellessä vanhemmassa ja yksinkertaisessa tekniikassa.

Mistä BMW varaosat kannattaa ostaa?

BMW:n varaosia löytyy monesta eri paikasta, kuten nettikaupoista, kivijalkaliikkeistä ja tietenkin virallisista BMW-liikkeistä. Varaosien hankinnassa painaa yleensä eniten se, paljonko haluaa panostaa. Usein kannattaa hankkia originaaleja osia. Varaosista ja niiden hankinnasta enemmän huoltopostausten yhteydessä, sekä auton varaosat netissä -listauksessa. Lisäksi löytyy vinkkejä siihen, kuinka kannattaa hankkia kesärenkaat netistä. Kannattaa katsoa myös eBay Suomi -ohje ja Amazon Suomi -ohje varaosien tilailuun Saksasta, Iso-Britanniasta ja USA:sta.

Huolto-ohjeet ja auton hoito

BMW:hen ja kaikkiin autoihin sopivia huolto-ohjeita löytyy esimerkiksi Autohuollot -sivulta, sekä sivun oikeassa reunassa sijaitsevista linkeistä. Tiettyihin BMW-malleihin tehtyjä huolto-ohjeita löytyy e39-, e46- ja e36 -sivuilta. Perushuoltoa varten kannattaa katsoa ainakin öljyn vaihto, sytytystulppien vaihto, vesipumpun vaihto, starttimoottorin vaihto, polttoainesuodattimen vaihto ja ilmansuodattimen sekä raitisilmasuodattimen vaihto.

Lue myös kuinka toimii auton pesussa Foam Lance pesuainevaahdotin ja kannattaako auton myllytys. Auton sisäpesu -jutussa pestään moottori ja puhdistetaan nahkapenkit. Auton pesun jälkeen maalipinnan suojaksi sopii auton suojapeite.

BMW:n ostaminen 

BMW:n ostamisesta löytyy juttuja esimerkiksi auto Saksasta -sivulta, jossa on luettavissa linkkilista, kokemuksia ja kattava opas auton hausta Saksasta. Kotimaassakin voi tulla vastaan kommervenkkeja käytettyä autoa ostettaessa, joten katso myös kuinka allekirjoittaneelta sujui edellisellä kerralla käytetyn auton osto Suomessa.