sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Käytetyn auton osto - Bmw-harrastaja autokaupoilla

Kevät on ollut sinänsä hiljaista aikaa huoltorintamalla, mutta kulisseissa on ollut hulinaa ja melskettä, koska mielessä on ollut jo pitkään auton osto ja vanhan auton myynti. Pitkäaikainen luottoratsu vm. -00 E39 528i áka"James", meni kokeilu mielessä myyntiin - ja tämän blogin yksi lukijoista kävi nappaamassa helmen talteen. Onnittelut! Kaikkea hyvää Jamesille jatkoon, ikävä on valtava, mutta sitä lieventää tieto siitä, että James pääsi hyvään perheeseen ja osaaviin käsiin! :)

Viimeinen kuva ennen luovutusta uudelle omistajalle. Niisk. 

Sitten alkoikin tuskien taival, kestäen kuukauden päivät, nimittäin uuden auton osto ja etsintä. Tai uuden ja uuden, käytetyn toki, mutta uuden minulle. Nettiauto auki 24/7, Tori auki 24/7, Autotalli auki 24/7, F5 kävi kuumana odottaen uusia potentiaalisia projekteja tulevan myyntiin. Ei mitään. Ei niin yhtään mitään.

Blocket auki, ei mitään Ruotsissakaan. Mobile ja Autoscout auki, no sieltähän alkoi (yllättäen) sopivia löytymään, kesäloma tosin alkaisi vasta heinäkuun lopulla, joten ajatus haudattiin (valitettavasti) nopeasti. 

Auto oli löydyttävä nopeammin. Mistä sitten tietää, että tilanne alkaa olla jo tukala? Siitä, että vaimo on myöskin 24/7 nettiautossa, linkkejä sataa puhelimeen ja jos jonkinlaista tötteröä ehdotetaan uudeksi kulkineeksi. Tiedät olevasi heikoilla jäillä, jos mitään ei kohta ala löytymään.

Ostoilmoituksia sinne tänne, mitään innostavaa - not. Surprise. Sitten löytyi yksi potentiaalinen "käyttöauto", tiedättehän - siksi aikaa, kunnes löytyy "se oikea". Tätä autoa myi Bemu Oy Tuusulassa. Eikun luuri käteen ja tiedustelemaan myyjältä lisätietoja, huoltokirja löytyy (luki myös ilmoituksessa, mutta kysyin vielä erikseen), on siisti jne. Sukkana paikan päälle tutkimaan lähemmin. Pikkuvikaa siellä täällä, ajattelin että kyllä tällä pärjätään, käytiin talvirenkaat katsomassa, ja alettiin keskustella hinnasta. Ei kuulemma tinkivaraa. Mietin silti, että noh, hinta aika linjassa. Kysyin uudestaan huoltokirjasta, että saisiko sen nähdä. 

Ja kas, yhtäkkiä sitä ei löytynytkään! Kummallista.. Myyjä kenelle soitin, ei ollut itse paikalla, joten tietysti yritin häntä tavoittaa mielessäni Sannin biisin sanat Että mitähän vit... Puhelu siirtyy suoraan vastaajaan - paskahou.. siis myyjä tajusi, ettei kusetus mennytkään läpi ja sulki miehisesti puhelimensa, ettei tarvitsisi vastata uteluihin tietojen paikkansa pitävyydestä. 

No, tein omat johtopäätökseni, kiitin kohteliaasti ja poistuin. Sitä vaan en pysty käsittämään, että valehdellaan asiakkaalle päin naamaa/puhelimessa ja sitten luikitaan karkuun ja odotetaan, että joku muu uskoo selitykset, että huollot "on kyllä tehty täällä". Jep jep, uskoo ken tahtoo. Suosittelen suhtautumaan varauksella kyseisen puljun myynnissä oleviin autoihin, omiin kokemuksiin perustuen. 

Ei taas päiviin mitään uusia kiinnostavia kohteita, kunnes valtava epätoivon puuska selässäni, ahdistus korvien välissäni - tein jotakin, mistä olen vieläkin kiitollinen itselleni. Meinaan kun elää kuukauden päivät ostohousut jalassa, niin ne alkaa lopulta hiertää, voin kertoa. Heh. 

Laitoin ostoilmoituksen Facebookin Bmw - ryhmään, odottaen tietysti taas mustaa seiskaa pokerin tuplauksessa. Toisin kävi. Ehdin töistä kotiin ja yksi ehdotus oli kuin olikin tullut. Pitkällisen keskustelun seurauksena oli autoa päästävä heti katsomaan. Se oli mitä luvattiin, ei kusetusta, ei hämäriä huoltokirjojen/kuittien katoamisia/ei ylimääräisiä vikoja etc. Koeajolla käytiin, hinnasta päästiin sopuun, kättä päälle lyötiin ja kahvit juotiin. Näin niiden kauppojen pitäisi mennäkin, kiitokset loistavalle myyjälle Vantaalle! Ja suosittelut myös tuonne FB ryhmään liittymisestä. 

Jätetään uudesta autosta tarinointi seuraavaan postaukseen, mutta pitäähän nyt pieni sneak peak tähän tietysti jättää... 

Vaimoa siteeratakseni: "Kaks pakoputkee, sehän on kunnon koneella!"

Stay tuned!


Katso myös Auton haku Saksasta


2 kommenttia: