keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Autoveropäätökset - Saksan tuontiauton verotus

Tullin sivuilta löytyy saksasta tuotavien autojen verotuksesta kattavatkin ohjeet, mutta ajattelin kuitenkin listata tähän asiaa autoveropäätöksistä näin pähkinänkuoressa ja ihan selvällä suomenkielellä. Toisinaan kun tuntuu tuo tullin ulosanti olevan näissä autoverotusasioissa hieman vaikeaselkoista.

Täällä myös lisää tietoa siitä kuinka hakea auto Saksasta.

Ajoneuvon käyttöönottoilmoitus ja rekisteröintikatsastus


Eli ennen autoveroa saat ajaa saksalaisella autolla Suomessa vasta sen jälkeen, kun ajoneuvosta on ensin tehty käyttöönottoilmoitus. Kaikki tarpeelliset lomakkeet löytyvät tullin konttorista (Helsingissä se sijaitsee Kalliossa) ja ilmoituksen jälkeen saat “luvan” ajaa autolla siihen asti, kunnes se on verotettu.

Tämän tullista haetun lupalappusen kanssa täytyy ajaa sitten kiireen vilkkaa katsastuskonttorille, josta ostat siirtokilvet (ja toki muistat laittaa ne heti kulkineeseen kiinni, niin eivät sinivuokot kiinnostu liikaa). Tämän suoritettuasi voitkin varata ajan rekisteröintikatsastukseen, joka on - ah, niin ihanan kallista. Ottaen huomioon, että kyse on loppujen lopuksi vain normaalista katsastuksesta sisältäen paperityöt. Riippuen auton iästä ja siihen tehtävistä toimenpiteistä (päästölappu, obd. jne) se maksaa n. 150€→.

Autoveropäätös ja kauanko siinä kestää


Käytettyäsi auton hyväksytysti rekisteröintikatsastuksessa, voidaankin alkaa odottelemaan autoveropäätöstä. Auton veroilmoituksen voi periaatteessa tehdä silloin kuin haluaa, mutta verotuskuukausi ja -vuosi määräytyy maahantuontipäivän mukaan. Ja auton siirtokilvet ovat voimassa vain 3kk. Jos tuot “penttiperusauton”, voi autoveropäätös tulla jo viikossa, jos taas erikoisemman, voi päätöksessä kestää lähelle kolmekin kuukautta.

Paljonko tuontiauton vero on?


Mahti ja Marvo ovat tullin käyttämät järjestelmät. Tullin sivuilta voit myös kuikuilla samanlaisten autojen jo tehtyjä autoveropäätöksiä, ja arvioida tulevaa loppulaskua.Täältä löytyvät Tullin autoverotustaulukko ja Tullin MAHTI-hintajärjestelmä.

Ote autoveropäätöksistä


Autovero on maksettava viikon sisällä laskun saamisesta. Kun maksu näkyy tullin järjestelmässä ja näin ollen myös katsastusasemien tiedoissa, voit hakea autoon katsastuskonttorilta suomalaiset kilvet. Ja kas, valmista tuli!

Mikäli olet jo hakenut tuontiauton vuosina 2013-2016, niin täältä löytyy tärkeää asiaa autoveron palautuksesta.

Halvimmat lennot Saksaan
Halvimmat autovuokraukset Saksasta
Halvimmat hotellit Saksassa

Katso myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti