lauantai 1. helmikuuta 2014

Finnlines laivat Saksasta Suomeen: Travemünde > Helsinki

Saksasta Suomeen (ja Suomesta Saksaan) pääsee laivalla kahta reittiä, joten Saksan auton haku -reissuilla on kahta koulukuntaa. Matkasta ja kulttuurista nautiskelijat, sekä zippibudjetilla liikkeellä olijat, mahdollisimman suuren voiton tavoittelu autosta mielessään. Finnlines laivat kuljettavat auton seurueineen suoraan Helsinkiin, kun taas Tanskan ja Ruotsin kautta pääsee perille tavallisia ruotsinlaivoja hyödyntämällä. Täällä myös lisää tietoa siitä kuinka hakea auto Saksasta.

Olen kokeillut molempia Saksa-Suomi laivareittejä. Suoraan laivalla Saksasta takaisin Helsinkiin on huomattavasti mukavampi. Vaikka onhan siinäkin oma hohtonsa ajaa Saksasta Ruotsiin yötä myöten meinaten samalla nukahtaa rattiin, nukkua autossa ja odottaa, että risteilylaiva lähtee Suomeen. Syöden aamulla tonnikalapurkin ja illalla toisen.

Lauttamaksut Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi + polttoainekulut matkalta, on aina vähintään n. 300€, joten itse valitsin viimeksi helpon vaihtoehdon ja otin Finnlinesin suoran autolautan Travemündestä Helsinkiin hintaan 300€. Se oli toki tarjous, normaalihinta on yleensä pauttiarallaa 600€, sen ollessa vaihtoehto, täytyisi ehkä vielä miettiä toisen kerran Ruotsin läpi ajamista.

Finnlines laivat: Helsinki - Saksa (Travemunde) - Helsinki 


Finnlines kulkee väliä Helsinki - Saksa (Travemünde) - Helsinki. Travemünden satamaan on helppo löytää ja kaikki toimii hienosti. Mitään tekemistähän Finnlinesin paatilla ei oikeastaan ole (Buffet, pieni taxfree, yksi baari), ja matka kestää yhteen suuntaan 30 tuntia, mutta kyllähän sen ajan jotenkin aina saa kulumaan. Vaikka sitten kaljaa juomalla ja katsomalla telkkaria hytissä. Kaljaseuraa tosin on turha yrittää etsiä, koska Finnlinesin laivat ovat yleensä täynnä ihania rekkapenoja, joiden kanssa ei tee mieli alkaa jutustamaan tikusta asiaa.

Löydä Finnlinesin tarjous 


Tästä voit etsiä sopivaa Finnlines laivamatkaa Suomi-Saksa-Suomi:

Laivamatka ja hytti


Wifi löytyy, tai ainakin pitäisi periaatteessa. Käytännössähän se toimii silloin kuin haluaa, eli ei kovin usein. Tässä olisi Finnlinesilla skarppauksen paikka. Ilmeisesti ovat nyt vähän heränneet ja koittavat palveluaan kehittää, muillekin matkustajille - jäämme seuraamaan!

Finnlinesin hytti - ei paljon poikkea Ruotsin laivoista.


30 tuntia myöhemmin laiva saapuu Vuosaaren satamaan, 20 min ja kotona taas. Taas tuli mukava reissu tehtyä ja uusia kokemuksia roppakaupalla laariin, jossa niitä ei koskaan liikaa ole.
Seuraavaksi alkaakin auton rekisteröinti ja ah niin ihana autoverotuksen alulle pano. Siitä lisää seuraavaksi..

Finnlines laivat Saksaan
Halvimmat lennot Saksaan
Halvimmat autovuokraukset Saksasta
Halvimmat hotellit Saksassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti